NAS, egy eszköz, nem csak a kiváltságosok és vállalkozások számára

Hallottál már otthon is könnyedén üzemeltethető hálózati meghajtókról?

Mit gondolsz, neked is hasznos lehet?

Olvasd el rövid összefoglalónkat...


Napról-napra több és nagyobb méretű adatot kell tárolnunk, lassan minden digitálissá válik. Könyvek, zenék, családi albumok, filmek…


Önmagában merevlemezekhez már jó áron hozzájuthatunk, így az informatika nem fájlok méreteinek csökkenése fele, hanem a minőség javítása fele halad.

Fotósként rengeteg nagyméretű képpel dolgozom, egy-egy alkalommal készülhet akár 1 000 kép is, amiket természetesen hosszú évekig meg kell őrizni.

Pár évvel ezelőtt nem volt egyszerű ezeknek a tárolása…


Azzal, hogy a háztartásokban, vállalkozásokban egyre több az okoseszköz és a számítógép, megnőtt az igény a vezeték nélküli adatelérésre. Már nem elég csupán hálózaton belül hozzáférhetővé tenni a fájlokat, hanem akár távolról, az interneten keresztül is szeretnénk elérni azokat.


Lehet wifi-n keresztül hozzáférhető külső merevlemezt vásárolni, azonban mégis a legjobb megoldás egy NAS.


Nekünk rengetegszer okozott problémát, hogy napközben, autóban, egy tárgyaláson ülve pont az a dokumentum nem volt a gépünkön, amire szükségünk volt, ezért kerestünk valami megoldást, ami saját, amiért nem kell külön havidíjat fizetni (a nagyobb tárhely, minden felhő alapú szolgáltatónál díjköteles).


Nekem egy jó áron elérhető, sokoldalú, hatékony és kompakt modellre esett a választásom.


Synology DiskStation DS118 egy 64 bites, négymagos processzorral került forgalomba, amely kimagasló adatátviteli sebességet kínál, és az alkalmazások széles választékát támogatja. Például multimédia-streamelés, fájlok szinkronizálása és megosztása, valamint adatvédelmi megoldások.


Pár éve még csak a nagyobb vállalatok engedhették meg maguknak, hogy biztonságos, nagy tárhelyű, gyors hálózati tárhelyeket használjanak. Ehhez nem csak drága eszközökre, de profi informatikai tudásra is szükség volt.


A koronavírus és a home office azonban számos, eddig otthon kevésbé használt eszközre világított rá.


A legjobb fájlkezelés és -megosztás


A File Station alkalmazás egy webes alapú, gyors és biztonságos eszköz, amelynek köszönhetően egyszerűen, húzási funkciókkal kezelheted fájljaidat, anélkül, hogy bonyolult beállításokat kellene végezned Mac számítógépeden vagy PC-den. Az összetett keresési és szűrési funkciók révén egyszerűen rendszerezheted fájljaidat, és könnyedén megoszthatod őket. A teljes kompatibilitás érdekében a DS118 a következő protokollokat támogatja: AFP, FTP, iSCSI, NFS, SMB és WebDAV.Fájljaidat könnyedén elérheted a QuickConnect segítségével


E funkcióknak köszönhetően porttovábbítási szabályok, DDNS és egyéb bonyolult hálózati beállítások nélkül érheted el fájljaidat Synology NAS eszközödön, az interneten keresztül. A QuickConnect segítségével biztonságos, testre szabható címek segítségével csatlakozhatsz rendszeredhez, így médiatartalmaidat és munkával kapcsolatos fájljaidat azonnal elérheted bármely internetkapcsolattal rendelkező eszközön, extra költségek nélkül.


Streameld tartalmaidat TV-készülékedre


Változtasd Synology NAS eszközödet otthoni médiaközponttá, és streameld digitális tartalmaidat számítógépekre, mobileszközökre, Samsung és Apple TV-kre, Google Chromecastra és DLNA-eszközökre.A fájlok problémamentes elérése és szinkronizálása


A Synology Drive beépített univerzális portált biztosít adataid tetszőleges időpontban és helyen való eléréséhez, valamint az összes fájl platformfüggetlen szinkronizálásához. Ilyen platform a Windows, macOS, Linux, Android és az iOS.


További információk:

  • Fájlok igény szerinti szinkronizálása: kisebb tárhely- és hálózati sávszélességigény a számítógépen.

  • Vissza az időben: a megosztott fájlok korábbi verzióinak egyszerű lekérése.

  • Adatok biztonsági mentése: fájlok védelme ütemezett és valós idejű biztonsági mentésekkel.


A DS File nevű mobil applikációval bejelentkezést követően könnyedén elérhetőek adataink telefonon keresztül is.


Korábban is rendkívül jó és hasznos megoldásnak tartottuk, azonban a vírus alatt még hatékonyabbnak bizonyult, hogy a szkennelt kimenő, bejövő számláinkat egy, a könyvelőnk által hozzáférhető mappában tároljuk.

Érintésmentes, gyors és egyszerű.


Nézd meg ITT, milyen típusok rendelhetők!


Forrás: Synology termékadatlap


#adattárolás #homeoffice #itglobalbusinesskft

114 megtekintés
0